Wednesday, 24 January 2018

Movie Review : Maze Runner the Death Cure

Assalamualaikum.

Masa untuk movie review! Kali ni kitorang dapat movie premiere Maze Runner the Death Cure. Siapa kat sini peminat filem Maze Runner? Sep sikit! Tanpa buang masa jom baca review dari kitorang ni. Harap dapat la membantu korang untuk lebih semangat nak tengok filem ni. Hahaha! But.... simple review je ya.


Sinopsis filem ni simple je. Nak selamatkan kawan si Minho dari WCKD. Thomas dan geng yang lain terpaksa masuk ke Last City untuk selamatkan Minho ni. Dalam masa yang sama si Teresa berusaha mencari penawar kepada virus yang ada. Lepas tu apa jadi? Korang kena la tengok sendiri untuk tau cerita seterusnya. Hahaha! Apa apa pun jalan cerita yang mudah untuk difahami dan tak berat kepala nak fikir.

Overall filem ni best dan tak mengecewakan. Grafik semua tip top. Pelakon pun best. Nak komen lebih-lebih pun tak best. Baik korang tengok sendiri. Baru puas hati. Tapi yang tak bestnya Newt dan Teresa mati. Hahahaha! Seperti biasa ending yang happy walaupun ada yang mati. Sobsobsob! Kitorang bagi 4/5 bintang. Yeayyy!

Mungkin ni adalah lite review untuk korang semua. Pergi panggung wayang sekarang dan tengok ok! Jumpa kat movie review yang lain ok.

Assalamualaikum.

No comments:

Post a Comment