Thursday, 10 August 2017

Movie Review : Annabelle Creation

Assalamualaikum.

Malam tadi kitorang berkesempatan untuk tonton preview screening movie Annabelle Creation kat GSC Mid Valley. Macam biasa ramai la yang datang tengok. Jadi macam mana movie tu? Best ke tak? Seram ke tak? Lagi best dari movie sebelum ni? Ini adalah ringkasan review dari kaca mata kitorang.


Dari segi cerita, movie ni ceritakan macam mana wujudnya Annabelle dan macam mana dia boleh jadi hantu. Senang nak faham tapi lambat sangat penceritaannya sampai ada rasa sedikit bosan. Kitorang tak nak bagitau la jalan cerita dia macam mana, nanti tak syok pula bila korang tengok nanti.

Dari segi keseraman movie ni. Kitorang boleh bagi skala 3 dari 5. Kenapa 3 je? Sebab tak berapa nak seram. Seram yang boleh dijangka. Banyak scene suspen tertunggu-tunggu apa nak jadi dengan kejutan bila nak nampak hantu tu macam dah dijangka dengan bantuan sound effect. Hantu dia pun tak seseram macam hantu melayu (mungkin sebab patung Annabelle tu comel kot). Hehehe.

Dari segi lakonan, kitorang rasa semua pelakon berlakon dengan baik. Pandai budak budak kecik tu berlakon. Lagi apa nak komen? Tu je la kot. Nak tau lebih lagi korang kena la tengok sendiri movie ni. Tapi secara keseluruhannya kitorang boleh cakap movie ni best. Kitorang bagi 3.5 bintang. Yeayyyy!

Apa kata korang pula? Berikan komen diruangan komen dibawah.

Assalamualaikum.

2 comments: