Thursday, 10 August 2017

Movie Review : Annabelle Creation

Assalamualaikum.

Malam tadi kitorang berkesempatan untuk tonton preview screening movie Annabelle Creation kat GSC Mid Valley. Macam biasa ramai la yang datang tengok. Jadi macam mana movie tu? Best ke tak? Seram ke tak? Lagi best dari movie sebelum ni? Ini adalah ringkasan review dari kaca mata kitorang.


Dari segi cerita, movie ni ceritakan macam mana wujudnya Annabelle dan macam mana dia boleh jadi hantu. Senang nak faham tapi lambat sangat penceritaannya sampai ada rasa sedikit bosan. Kitorang tak nak bagitau la jalan cerita dia macam mana, nanti tak syok pula bila korang tengok nanti.

Dari segi keseraman movie ni. Kitorang boleh bagi skala 3 dari 5. Kenapa 3 je? Sebab tak berapa nak seram. Seram yang boleh dijangka. Banyak scene suspen tertunggu-tunggu apa nak jadi dengan kejutan bila nak nampak hantu tu macam dah dijangka dengan bantuan sound effect. Hantu dia pun tak seseram macam hantu melayu (mungkin sebab patung Annabelle tu comel kot). Hehehe.

Dari segi lakonan, kitorang rasa semua pelakon berlakon dengan baik. Pandai budak budak kecik tu berlakon. Lagi apa nak komen? Tu je la kot. Nak tau lebih lagi korang kena la tengok sendiri movie ni. Tapi secara keseluruhannya kitorang boleh cakap movie ni best. Kitorang bagi 3.5 bintang. Yeayyyy!

Apa kata korang pula? Berikan komen diruangan komen dibawah.

Assalamualaikum.

Monday, 7 August 2017

Dyrpers Baby Club

Assalamualaikum.

Korang penah dengar pasal Drypers Baby Club? Benda ni sebenarnya khas untuk para ibu bapa yang dah ada anak kecil dan guna lampin pakai buang. Kat luar sana ada banyak jenama lampin pakai buang. Tapi Drypers buat benda ni untuk menghargai para penggunanya. Rasanya ramai dah tau apa kelebihan Drypers Baby Club ni. Kalau sesiapa yang masih tak tau. Ni kitorang bagi tau ya.

Apa kelebihan kalau daftar sebagai Drypers Baby Club ni? Korang akan dapat hadiah aluan kalau pertama kali daftar. Best kan? Daftar je nanti dapat hadiah yang akan di pos kat rumah korang. Bila dah jadi ahli, korang kena la beli lampin pakai buang yang diorang jual untuk membolehkan korang dapat kod unik.  Apa pula kod unik ni? Kod unik tu adalah bukti pembelian sah yang diperlukan untuk kumpul mata ganjaran. Kiranya kod unik ni ada keistimewaan eksklusif untuk mengumpul mata ganjaran bagi menebus hadiah menarik macam mainan dan lampin pakai buang. Kan jimat tu dapat tebus barangan percuma.

Kat mana nak dapatkan kod unik ni? Ada beberapa cara:

1. Dengan beli pek lampin Drypers terpilih*
2. Dengan menjawab soal selidik yang dihantar melalui email Drypers Baby club
3. Dengan memperkenalkan rakan kepada Drypers Baby Club
4. Dengan mengambil bahagian dalam promosi yang sedang diadakan oleh Drypers Baby Club

Paling senang untuk dapatkan kod unik ni adalah dengan beli pek lampin Drypers. Dekat plastik lampin Drypers tu ada kod unik. Kat mana eh kod unik tu? Korang tengok dalam gambar bawah ni untuk gambaran lebih jelas.



Kod unik mempunyai mata ganjarannya yang berbeza mengikut jenis lampin Drypers yang korang beli. Nak tau berapa mata ganjaran untuk setiap pek lampin Drypers korang kena la daftar sebagai ahli dulu. Hehehe. Bila mata ganjaran dah banyak korang boleh tebus hadiah dekat Point Shop. Mudah kan? Sambil membeli sambil kumpul mata untuk tebus ganjaran. Best best best! Hehehe

Senang je kan kalau korang nak daftar sebagai ahli. Klik je daftar Dyrpers Baby Club ni. Kalau korang masih belum daftar, daftar la sekarang dan kongsikan pada sanak saudara rakan taulan pasal benda ni. Sama sama kita beroleh manfaat ya.

Sekian saja perkongsian kali ini. Harap dapat membantu.

Assalamualaikum.

Wednesday, 2 August 2017

Review : Spicy Korean Burger McDonalds

Assalamualaikum.

Mc Donalds sekarang tengah promo menu terbaru diorang, Spicy Korean Burger. Korang dah cuba? Sedap ke tak? Pedas ke tak? Rasa korea ke tak? Ada kimci ke? Boleh cakap bahasa korea ke lepas makan burger tu? Haaaa. Kitorang pun pertama kali cuba  makan burger tu dan ini adalah review dari kitorang.


Dah tengok ke belum video review korang ni? Kalau korang tengok mesti korang tau apa yang kitorang komen kan. Hehehe. Kalau korang belum cuba, boleh la cuba. Kalau dah cuba apa kata korang? Komen la dekat ruangan komen dibawah ya!

Next nak buat review apa pula ya?

Assalamualaikum.

Tuesday, 1 August 2017

Fayyad Rayyan Potong Rambut

Assalamualaikum.

Entry kali ni tak ada cerita pun, cuma nak kongsi gambar Fayyad dan Rayyan sebelum dan selepas gunting rambut. Untuk simpanan kenangan je. Ye la, untuk tahun 2017 ni baru pertama kali potong. Dah lama sangat simpan rambut tu. Sebenarnya nak simpan lagi panjang. Tapi.... lupakan je la cerita pasal tu. Hahaha! Mungkin lepas potong ni simpan balik rambut panjang.

Korang rasa Fayyad dan Rayyan ni sesuai rambut panjang atau rambut pendek? Jeng jeng jeng. Jom kita usha sikit.



Rasanya sama je kan. Dua dua hensem dan comel. Hahaha! Nak potong rambut diorang ni macam macam hal. Ada takut dengan mesin, ada yang takut gunting. Kena la babah didil gigih pujuk untuk potong. Bukan senang tapi kena pandai pujuk. 2 orang potong kena bayaran RM38. Sebaik potong elok dan kemas. Itu je nak kongsi sebenarnya. Hehehe.

Next time nak gunting gaya apa ya?

Assalamualaikum.