Friday, 14 April 2017

Movie Review : Fast & Furious 8

Assalamulaikum.

Rasanya macam dah lama tak update blog ni. Hehehe. Kali ni kitorang nak buat movie review filem Fast & Furious 8. Filem yang kitorang rasa ramai yang follow dari filem pertamanya. Kitorang berkesempatan pergi tayangan perdana pada 11 April 2017 yang lalu. Jadi macam mana filem ni? Ni review dari mata kitorang.


Apa yang boleh kitorang review, dari segi jalan cerita filem ni tidak cliche. Susuan jalan cerita yang kemas dan korang tak boleh jangka apa yang akan jadi dan korang akan ternanti-nanti apa akan jadi lepas tu. Agak tertekan juga bila dapat tau Torretto mengkhianati pasukan dan keluarganya sendiri. ARGH! Torretto jadi jahat bersebab. Nak tau apa sebeb dia korang kena la tengok. Story line best!

Dari segi lakonan pula, tak payah lah nak komen. Semua pelakon membawakan watak mereka dengan cukup baik! Tak sangka Hobbs boleh jadi lawak sekejap walaupun badan sado. Ada unsur lawak kat situ. Tapi secara keseluruhan lakonan semua watak sangat terbaik! Tip top la orang kata. Syabas buat semua pelakon!

Dari segi aksi dalam filem pula, mula je movie dah ada racing kereta. kereta terbang masuk dalam laut. Kau rasa? Mula-mula dah best. Belum tengah movie. Lagi lah best! Susunan jalan cerita dan aksi yang selari dengan situasi. Dulu aksi guna kereta, motor dan kereta kebal. Kali ni siap ada kapal selam. Memang A! Kalau lebih lagi aksi lagi best.

Moral of the story filem ni membawakan elemen kekeluargaan yang sangat tinggi. Dari filem 1 sampai nombor 8. Semangat brotherhood tu sangat kuat dan erat. Back to back filem ni akan terapkan nilai kekeluargaan. Ending filem mesti ada makanan dan doa kesyukuran. Very good message lah!

Secara keseluruahnnya kitorang bagi 5 bintang! Yeayyy! Filem wajib tonton 2017. Siapa tak pergi tengok dia rugi. Hehehe! Kalau ada masa pegi serbu wayang tengok ok! Itu saja review dari kitorang. Sebelum tu korang tengok la video babah didil membebel buat review Fast & Furious 8 ni.


Bye. Assalamualaikum.

No comments:

Post a comment