Thursday, 16 February 2017

Movie Review : JRevolusi

Assalamualaikum.

Malam tadi kitorang berkesempatan untuk menonton tayangan perdana filem JRevolusi di MMCineplex eCurve. Tayangan yang cukup meriah dengan kehadiran semua pelakon. Antara pelakon yang hadir adalam Zul Ariffin, Farid Kamil, Izara Aisyah, Fazura, Azad Jasmin, Iedil Putra. Macam mana filem JRevolusi. Best ke tak? Jom baca review kitorang ni.


Pertama, apa yang kitorang faham secara ringkas sinopsis filem ni mengisahkan pasal seorang ketua pegawai unit khas (UTK) Jay Zulkarnain (Zul Ariffin) gagal dalam selesaikan satu misi dan kakak dia Dian (Fazura) telah ditangkap oleh pengganas misteri. Pengganas misteri tu adalah Andra (Farid Kamil). Konflik bermula dari situ bila Jay berusaha nak selamatkan Dian tapi Jay terperangkap dan dituduh bunuh rakan setugasnya. Dalam misi nak selamatkan Dian, Jay dibantu oleh Didie (Izara Aishah) dan Skodeng (Azad Jazmin). Apa jadi lepas tu? Kena lah tengok sendiri. Bagi kitorang jalan cerita yang tak membosankan. Akan tertanya-tanya, ish! Apa aka jadi lepas ni? Haaa gitu feeling dia.

Kedua, dari segi lakonan para pelakon. Untuk watak Jay, Zul Ariffin bawakan watak dengan baik sekali. Lakonan yang best dan mantap! Sama juga dengan watak Andra, Farid Kamil bawa watak jahat dengan bersahaja. Mutu lakonan yang tak boleh disangkal lagi. Watak Didie, Izara Aishah jadi lain dari yang lain. Lakonan dia bukan macam drama atau filem sebelum ni. Korang akan cakap "wow Izara dah up satu lagi level" nampak sisi lain bakat lakonan Izara. Yang penting menjadi. Watak Dian, Fazura bawa watak tu dengan baik tapi kitorang rasa kurang sebab babak dalam filem ni fazura keluar sikit je. Patut tambah lagi babak untuk fazura. Watak Skodeng, Azad Jazmin lakonkan dengan baik dan kelakar. . Kelakar yang boleh diterima dan penambah rasa untuk filem ni. Serius kena dengans semua babak. Korang mesti gelak nanti. Selebihnya, kena la tengok sendiri. Hahaha!

Ketiga, secara keseluruhan pasal filem JRevolusi ni kitorang rasa ini adalah filem aksi paling best paling meletop sebab banyak aksi tembak menembak (dekat tengah KL kau) mampu? Banyak aksi gaduh-gaduh tumbuk-tumbuk lawan-lawan. Kurang pasal cinta tapi nilai kekeluargaan tu sangat tinggi. Tema kekeluargaan kot filem ni. Tu yang buat filem ni tak boring dan berdebar-debar je bila korang tengok nanti. Plot cerita yang tak mendatar. Kitorang terhibur dan rasanya macam nak tengok lagi sekali. Hehehe! BEST WEH! Tak rugi tengok banyak kali.

Kesimpulannya filem JRevolusi akan bukak mata korang semua filem Malaysia boleh buat filem aksi yang baik dan mantap. Kitorang bagi 5 bintang! Yeayyy. Kalau dah 5 bintang tu maksudnya korang sendiri wajib tengok filem ni. Jom sokong filem tempatan! Kitorang boleh jamin confirm korang tak akan rugi bila tengok. Mesti korang akan cakap "BESTNYA FILEM NI, LAGI BEST DARI POLIS EVO".

Korang pergi tengok ok nanti. Akan mula ditayangkan di pawagan bermula 2 Mac 2017. Kasi gegar satu panggung. Ajak semu tengok filem JRevolusi. Memang "A"! Tu je sedikit review dari kitorang. Harap dapat membantu bila korang nak tengok ni. Selamat menonton!

Assalamualaikum.

No comments:

Post a comment