Wednesday, 11 January 2017

Malam kemuncak AJL31

Assalamualaikum.

Siapa je tak tengok Anugerah Juara Lagu (AJL) kan. Anugerah yang tiap tahun ditunggu-tunggu oleh semua orang. Pertandingan lagu terbaik antara yang terbaik. Fuhhh! Anugerah Juara Lagu tahun ni masuk tahun ke 31. Setiap tahun ada je kelainan dari segi tema dan persembahan. Rasa tak sabar nak tengok AJL31.

Apa yang boleh kitorang cakap. AJL31 tahun ni macam gempak sikit. Dia punya brand ad dan poster untuk setiap finalis. Gempak nak mampus. Terbaik la team kreatif dan produksi AJL31 ni. Kalau tak caya cuba tengok brand ad yang diorang buat ni.


Amacam? Gempak tak brand ad AJL31. Kitorang bagi 5 bintang! Memang nice! Korang tengok pula poster untuk semua finalis. Macam poster filem ok! Very high quality and standard! 


Macam mana pula finalis AJL31 kali ni? Rata-rata ada yang setuju dan tidak bersetuju dengan finalis yang berjaya ke AJL31. Katanya ada lagu yang lebih layak. Tapi semuanya keputusan juri profesional. Jadi kita tak boleh la nak pertikaikan. Yang penting kita sokong je ok. Tak perlu nak perlekah atau komen lebih-lebih. 

AJL31 kali ini menampilkan ramai penyanyi baru yang muncul dalam industri muzik tempatan dengan hanya satu single, terus berjaya mara ke pentas AJL31. Satu pencapaian yang membanggakan. Antara penyanyi tersebut adalah Sufian Suhaimi, Aiman Tino, Khalifah, Projector Band dan Syamsul Yusuf. 

AJL31 akan berlangsung pada 22 Januari 2017. Siaran langsung di TV3 jam 9.00 malam. Rasanya ada juga live streaming di tonton. Jadi boleh la tengok satu dunia. Hehehe! Ini adalah urutan persembahan AJL31:

1. Akim & The Mejistret - Obses
2. Aiman Tino - Ku Rela Dibenci
3. Black - Anugerah Terindah
4. Elizabeth Tan & Awi Rafael - Setia
5. Syamsul Yusuf & Mawi - Kalah Dalam Menang
6. Khalifah - Hang Pi Mana
7. Sufian Suhaimi - Terakhir
8. Hazama & The Penglipur Lara - Di Amaran Mama
9. Dayang Nurfaizah - Lelaki Teragung
10. Hafiz Suip & Misha Omar - Terimaku Seadanya
11. Projector Band - Sudah Ku Tahu
12. Shila Amzah & Alif Satar - Selamanya Cinta

AJL31 ni saingan hebat-hebat juga. Agaknya siapa yang akan menang? Ni hanya andaian kitorang ya. Tak betul pun. Hahaha! Korang rasa siapa akan menang? Jom kongsikan tekaan korang diruangkan komen. Jom kita teka!

Juara AJL31 - Syamsul Yusuf & Mawi - Kalah Dalam Menang
Tempat ke 2 AJL31 - Akim & The Mejistret - Obses
Tempat ke 3 AJL31 - Dayang Nurfaizah - Lelaki Teragung
Persembahan terbaik - Tak boleh nak teka sebab tak tengok persembahan lagi
Vokal terbaik - Dayang Nurfaizah

Fuh! Apa-apa pun selamat maju jaya buat semua finalis AJL31. Buat la persembahan terbaik. Kalah menang adat bertanding. Dah jadi finalis ni pun dah kira terbaik ni. Menang tu hanya bonus. Rezeki lebih menyebelahi mereka yang bakal menang nanti. Buat produksi AJL31, harap AJL31 akan lebih gempak dari AJL yang lepas. Sama-sama kita nantikan malam kemuncak AJL31 22 Januari 2017 ni. Yeayyy!

Assalamualaikum.

1 comment:


  1. If you’re going to strap on the same fake watchesevery day, it needs to look good with both your Tuesday suit and your Sunday t-shirt, but you don’t want it to be boring. You don’t have to spend five figures to get a great breitling replica.Theklockor kopior Globemaster ($120) handles all situations effortlessly and is packed with technology like a totally anti-magnetic movement and a more accurate and durable co-axial escapement,you’ll notice the seconds hand seems to tick like on a quartz
    rolex replica, but this rolex replicais because of a special gear-and-spring system inside that gives it the so-called “deadbeat seconds” for more precise timekeeping.As the brand’s iconic omega repliqueindividual product, admirable adroitness and absolute kelly 35cm demonstrates what both central and outside.
    Buy Cheap air max
    online.

    ReplyDelete