Wednesday, 11 January 2017

Malam kemuncak AJL31

Assalamualaikum.

Siapa je tak tengok Anugerah Juara Lagu (AJL) kan. Anugerah yang tiap tahun ditunggu-tunggu oleh semua orang. Pertandingan lagu terbaik antara yang terbaik. Fuhhh! Anugerah Juara Lagu tahun ni masuk tahun ke 31. Setiap tahun ada je kelainan dari segi tema dan persembahan. Rasa tak sabar nak tengok AJL31.

Apa yang boleh kitorang cakap. AJL31 tahun ni macam gempak sikit. Dia punya brand ad dan poster untuk setiap finalis. Gempak nak mampus. Terbaik la team kreatif dan produksi AJL31 ni. Kalau tak caya cuba tengok brand ad yang diorang buat ni.


Amacam? Gempak tak brand ad AJL31. Kitorang bagi 5 bintang! Memang nice! Korang tengok pula poster untuk semua finalis. Macam poster filem ok! Very high quality and standard! 


Macam mana pula finalis AJL31 kali ni? Rata-rata ada yang setuju dan tidak bersetuju dengan finalis yang berjaya ke AJL31. Katanya ada lagu yang lebih layak. Tapi semuanya keputusan juri profesional. Jadi kita tak boleh la nak pertikaikan. Yang penting kita sokong je ok. Tak perlu nak perlekah atau komen lebih-lebih. 

AJL31 kali ini menampilkan ramai penyanyi baru yang muncul dalam industri muzik tempatan dengan hanya satu single, terus berjaya mara ke pentas AJL31. Satu pencapaian yang membanggakan. Antara penyanyi tersebut adalah Sufian Suhaimi, Aiman Tino, Khalifah, Projector Band dan Syamsul Yusuf. 

AJL31 akan berlangsung pada 22 Januari 2017. Siaran langsung di TV3 jam 9.00 malam. Rasanya ada juga live streaming di tonton. Jadi boleh la tengok satu dunia. Hehehe! Ini adalah urutan persembahan AJL31:

1. Akim & The Mejistret - Obses
2. Aiman Tino - Ku Rela Dibenci
3. Black - Anugerah Terindah
4. Elizabeth Tan & Awi Rafael - Setia
5. Syamsul Yusuf & Mawi - Kalah Dalam Menang
6. Khalifah - Hang Pi Mana
7. Sufian Suhaimi - Terakhir
8. Hazama & The Penglipur Lara - Di Amaran Mama
9. Dayang Nurfaizah - Lelaki Teragung
10. Hafiz Suip & Misha Omar - Terimaku Seadanya
11. Projector Band - Sudah Ku Tahu
12. Shila Amzah & Alif Satar - Selamanya Cinta

AJL31 ni saingan hebat-hebat juga. Agaknya siapa yang akan menang? Ni hanya andaian kitorang ya. Tak betul pun. Hahaha! Korang rasa siapa akan menang? Jom kongsikan tekaan korang diruangkan komen. Jom kita teka!

Juara AJL31 - Syamsul Yusuf & Mawi - Kalah Dalam Menang
Tempat ke 2 AJL31 - Akim & The Mejistret - Obses
Tempat ke 3 AJL31 - Dayang Nurfaizah - Lelaki Teragung
Persembahan terbaik - Tak boleh nak teka sebab tak tengok persembahan lagi
Vokal terbaik - Dayang Nurfaizah

Fuh! Apa-apa pun selamat maju jaya buat semua finalis AJL31. Buat la persembahan terbaik. Kalah menang adat bertanding. Dah jadi finalis ni pun dah kira terbaik ni. Menang tu hanya bonus. Rezeki lebih menyebelahi mereka yang bakal menang nanti. Buat produksi AJL31, harap AJL31 akan lebih gempak dari AJL yang lepas. Sama-sama kita nantikan malam kemuncak AJL31 22 Januari 2017 ni. Yeayyy!

Assalamualaikum.

Friday, 6 January 2017

Klinik Pakar Kanak-kanak Desa Melawati (Dr Hasmawati)

Assalamualaikum.

Siapa yang cari klinik pakar kanak-kanak area KL ni, kitorang cadangkan korang datang ke Klinik Pakar Kanak-kanak Desa Melawati. Kenapa kitorang cadangkan datang sini? Sebab doktor dia sangat-sangat bagus. Bagus macam mana ya?

Anak kitorang, Rayyan macam tak sihat. Mula-mula bawa pergi klinik biasa. Doktor periksa cuma kena demam biasa dan tonsil bengkak. Esoknya pula tiba-tiba naik bintik-bintik merah sekitar bawah mulut. Selera makan kurang dan minum susu pun tak nak. Malam susah tidur dan air liur asyik keluar je. Sebab risaukan kesihatan Rayyan ni, kitorang bawa la ke Klinik Pakar Kanak-kanak Desa Melawati ni. 


Datang awal ya untuk mengelakkan ramai orang. Sebelum klinik buka pun dah ramai yang beratur. Hehehe. Kitorang mulu-mula suspek Rayyan macam kena HFMD sebab tanda-tanda tu dah ada. Nak kepastian tu pergi klinik. Lepas jumpa doktor Hasmawati dan dia check Rayyan, memang confirm Rayyan kena HFMD. Banyak ulser dalam mulut Rayyan. Doktor bagi nasihat dan tips pada kitorang untuk cepat baik semua. Macam bagi aiskrim vanila untuk cepatkan baik dan tips lain. Sangat-sangat bagus ya doktor ni. Apa yang kitorang ingat, kalau anak-anak sakit paling penting sekali "ibubapa jangan terlebih emosi" sebab benda tu akan effect anak-anak kita. 

Tentang bayaran pula, bergantung pada sakit anak-anak kita. Macam Rayyan kena dalam RM200-250 sebab banyak ubat yang perlu diberi. Tak apa, janji anak sihat. Tu yang paling penting. Tapi rasanya harga bayaran kalau datang sini memang berpatutan. Boleh la cuba datang nanti ok.


Kalau korang nak datang boleh la ke alamat ni No 21,Jalan 2/4C, Desa Melawati, 53100 Kuala Lumpur. Boleh telefon 03-41051962 untuk maklumat lanjut. Klinik beroperasi dari jam 9.00 pagi hingga 6.00 petang (Isnin-Jumaat), 9.00 pagi hingga 1 petang (Sabtu) dan hari ahad tutup.

Apa-apa pun kitorang sangat berpuas hati dengan perkhidmatan yang diberikan oleh Doktor Hasmawati ni. Kalau anak korang sakit ke apa, boleh la cuba datang ya. Sekian saja perkongsian kitorang untuk kali ni.

Assalamualaikum.

Tuesday, 3 January 2017

Tahun Baru 2017

Assalamualaikum.

Hai, apa khabar semua? Harap semua sihat hendaknya. Dah tahun baru ni. Sibuk semua nak buka baru dan azam baru kan. Kitorang ni tak menyempat nak update blog ni. Sibuk sikit (alasan cliche). Hahaha! Apa-apa pun kitorang nak ucapkan selamat tahun baru buat semua pembaca.

Apa azam tahun 2017? Ada ke tak azam baru? Hehe. Ke azam tahun lepas masih tak tercapai. Kitorang tak ada azam baru pun. Cuma teruskan hidup macam biasa. Tak nak la pasang azam apa-apa. Takut tak tercapai, nanti sedih sendiri. Tak gitu. Bukan azam tapi adalah harapan untuk tahun 2017 ni. Apa yang kitorang harapkan?

1. Sihat tubuh badan
2. Rezeki berpanjangan
3. Bahagia sentiasa
4. Lebih bertanggungjawab
5. Bertambah rajin

Tahun 2017, usia pun makin bertambah. Masuk 3 series uols. Huhuhu. Tak boleh perasan muda dah lepas ni. Korang macam mana pula. Ada tak azam baru? Kalau ada jom kongsikan dengan kitorang kat ruangan komen dibawah. Ok? Sebelum tu belanja sikit gambar terbaru dari kitorang. Cukup berlima, YEAYYY!


Rasa itu saja untuk entry kali ni. Jumpa lagi untuk entry seterusnya.

Assalamualaikum.

***Nota kaki: Akan cuba untuk lebih update blog ni