Thursday, 27 October 2016

Movie Review : Doctor Strange

Assalamualaikum.

Nak buat review movie baru, Doctor Strange. Semalam berkesempatan untuk tengok dekat wayang. Seperti biasa, soalan yang orang akan tanya "best ke tak cerita tu?". Ni adalah jawapa yang boleh kitorang bagi untuk soalan tersebut.


Movie Doctor Strange best! Kenapa best? Dari segi jalan cerita tak complicated. Senang untuk faham. Kisah seorang doktor  bernama Strange yang boleh dikatakan power dalam bidang bedah membedah. Kemudian dia ditimpa kemalangan dan tangan dia rosak teruk. Masih hidup tapi ada masalah dengan jari jari dia sebab tisu tangan dia rosak teruk akibat kemalangan tu. Cuba untuk ubati tangan dengan pelbagai cara. Tapi masalah Doctor Strange ni dia ada sifat ego yang sangat tinggi bajet dia paling power sampai menidakkan hukum (kitorang rasa lah). Lepas tu? Kena la tengok sendiri kat wayang. Hahaha!

Dari segi efek grafik memang baik. Paling best tang bangunan pusing pusing tunggang terbalik. Scene lawan yang tak berapa banyak sangat sebab cerita ni pasal magik. Jadi scene lawan lawan tu tak sepower cerita Marvell yang lain. Overall tak mengecewakan. Masa tengok cerita ni korang kena teliti betul betul, baru la korang akan faham kesinambungan dunia realiti dan dunia magik ni. Yang penting korang boleh tengok jasad dan roh manusia terpisah. Part tu pun macam cool. Hehehe

Kesimpulannya, korang kena la tengok cerita ni kat wayang. Berbaloi dan sesuai untuk tontonan santai. Kitorang bagi 4 bintang. Yeayyy! Kalau korang masih tak dapat tangkap macam mana cerita tu, boleh tengok trailer ni. Mana tau kitorang bagi review ni macam tak berapa clear. Hehehe!


Selamat menonton!

Assalamualaikum.

No comments:

Post a comment