Wednesday, 5 October 2016

Makan di Pots & Pans JB

Assalamualaikum.

Babah didil berkesempatan untuk cuba makan dekat cafe hipster masa pergi JB hari tu. Seperti biasa bila dah jumpa cafe baru dan hipster kat luar KL, mesti la kitorang nak buat review. Apa nama cafe tu? Cafe hispter tu adalah Pots & Pans. Korang pernah pergi? Kalau tak pernah pergi meh baca review kitorang ni.


Bagi kitorang, dekorasi dalam cafe yang sangat minimal tanpa serabut kepala nak letak benda-benda tak penting dan merepak. Just simple dekorasi dah nampak cool. Dia tak buat fancy fancy sebab mungkin cafe ni sedikit kecil dekat bangunan yang lama. Bab makanan pula, banyak juga pilihan. Dari starters, entree, pasta dan desserts. Minuman pula ada coffee, tea, milkshake dan lain-lain. Korang boleh la pilih makanan apa yang korang nak ya.


Untuk review, babah didil cuba makan salted egg yolk prawn pasta. Apa rasa? Untuk cubaan kali pertama, rasa dia sangat sedap! Sangat sangat sangat sedap! Memang recommend la kalau korang nak cuba. Rasa dia padu melekat! Tapi kalau ada makan dengan cili potong lagi kick! Hahaha. But overall memang sedap!

Harga pula macam mana? Bagi kitorang harga dia sangat berpatutan dan mampu beli la. Tak mahal, tak murah sangat. Average la orang kata. Boleh la datang balik kalau korang teringin. Hehehe. Cakap banyak tak guna, apa kata korang tengok sedikit video review masa babah didil berkungjung ke Pots & Pans ni:


Kalau korang datang JB, jangan lupa singgah ok. Lokasi cafe ni terletak di No 15, Jalan Bukit Meldrum 80300, Johor Bahru. Kalau susah sangat follow je diorang dekat Instagram, Facebook ok!


Apa apa pun, cafe ni memang best dan terbaik! kitorang bagi 4 bintang! Yeayyy! Ada lagi tempat best untuk kitorang review? Bagi cadangan dekat ruangan komen dibawah. 

Assalamualaikum.

No comments:

Post a comment