Sunday, 16 October 2016

Makan di Kueh 13

Assalamualaikum.

Review terbaru dari kitorang. Yeayyy! Kitorang dapat info ni melalui facebook. Ada orang share pasal tempat ni, so kitorang pergi la sendiri untuk rasai apa yang best dekat sana. Nama tempat tu adalah Kueh. Apa yang best dekat Kueh ni ya?

Apa yang menariknya pasal kedai ni adalah dia menyediakan lebih 20 jenis kuih muih traditional melayu. Haaa, rambang mata nak pilih yang mana. Nampak semua sedap! Kalau boleh nak cuba semua sebab ada kuih muih yang rare dan susah nak dapat. Dibawah satu bumbung, boleh la korang rasa semua kuih muih traditional yang diorang jual. Nyum Nyum nyum! Ni antara kuih muih yang ada (yang masih ada masa kitorang datang).









Camne? Bestkan kuih muih dia. Pernah jumpa ke tak kuih muih ni? Hehehe. Macam mana pula keadaan kedai Kueh ni? Tempat makan yang agak luas. Boleh la dalam 100-150 orang makan dalam satu masa. Konsep yang simple dan dekorasi yang urban urban traditional gitu. Nak makan kena order dekat kaunter, beratur ok.




Macam mana? Ok tak review kitorang ni? Ada rasa nak pergi dan cuba makan kat sini? Hehehe. Kalau nak pergi, senang je. Korang boleh pergi dekat seksyen 13 Shah Alam. Kedai ni betul betul sebelah kedai Nasi Lemak Cinta Sayang. Waze je, pasti sampai. Kalau nak view lebih menarik, meh tengok video yang kitorang sempat rakam ni.


Jadi korang semua, selamat mencuba ok!

Assalamualaikum.

No comments:

Post a comment