Tuesday, 30 August 2016

Top 5 RT Paling Banyak Dari Twitter Mrandmrsaidil (July 2016)

Assalamualaikum.

Recap tweet bulanan RT dan Like paling banyak untuk bulan Julai 2016. Untuk bulan Julai ni, macam tak ramai sangat yang RT dan Like. Mungkin tweet kitorang tak berapa nak menarik dan sedikit hambar. Hahaha! Jom tengok tweet mana yang dapat banyak RT dan Like!


Nombor 1: 266 RT, 110 Like

Nombor 2: 196 RT, 80 Like

Nombor 3: 120 RT, 58 Like

Nombor 4: 118 RT, 50 Like

Nombor 5: 110 RT, 75 Like

Tweet mana yang korang rasa dekat dengan korang? Jangan lupa follow twitter kitorang ya! Jumpa lagi untuk report bulan depan pula.

Assalamualaikum.

Promosi Potongan Harga Sempena Hari Kebangsaan 2016

Assalamualaikum.

Sempena hari kebangsaan tahun 2016 ni, banyak promosi yang ada kat luar sana sempana 59 tahun Malaysia dah merdeka. Mana satu pilihan korang? Jom kita tengok apa yang menarik!















Semua best kan! Rasanya ada banyak lagi promosi. Korang usha la kat internet tu. Jom kita berbelanja dengan bijak masa promosi Hari Kebangsaan ni. Jangan membazir sudah! Hehehe

Selamat Hari Kebangsaan Malaysia 2016!

Assalamualaikum.

Sunday, 14 August 2016

Peraduan Gambar #cantiknyaMalaysia

Assalamualaikum.

Apa khabar korang semua. Harap sihat hendaknya. Entry kali ni kitorang nak kongsi dengan korang pasal peraduan #cantiknyaMalaysia yang dianjurkan oleh TV3 dan juga Huawei. Peraduan ni tersangat la senang nak sertai. Semudah ABC, 123. Haaaa. Kalau dah senang kenapa tak nak sertai. Mana tau rezeki korang dapat menang hadiah.

Macam mana sertai peradua ni? Ni adalah cara paling mudah untuk korang sertai.


1. Ambil apa-apa gambar menggambarkan kecantikan atau keindahan Malaysia. Tak kisah lah dari aspek apa sekali pun. Lain orang lain cara dia mentafsir maksud "CANTIK" tu.

2. Upload gambar korang dalam Instagram korang. Make sure Instagram korang tak private eh. Kena open to public. Bila dah upload gambar kena la bagi caption tidak melebihi 30 patah perkataan pasal gambar tersebut.

3. Sebelum nak upload tu, kena la letak hashtag #cantiknyaMalaysia dan #HuaweiBestWei. Itu hashtag wajib ok. Kalau tak letak hashtag maksudnya korang tak sertai peraduan ni la. Hehehe.

Selesai! Senang kan?! Tak susah pun nak sertai peraduan #cantiknyaMalaysia ni. Ikut je langkah-langkah diatas ni. Di ingatkan, korang kena letak caption dan hashtag sekali ok. Kalau letak hashtag je tanpa letak caption, mungkin penyertaan korang tak dikira. Make sure ikut peraturan ok!

Hadiah dapat apa eh? Hadiah dia menarik ok! 5 pemenang akan memenangi wang tunai RM1000, telefon pintar Huawei dan gambar mereka ada disiarkan dalam tv. Cool kan? Apa lagi. Cepat-cepat la sertai. Peraduan dah pun bermula dari 1 Ogos 2016 hingga 5 September 2016. 

Masih tak faham juga? Meh la tengok video promo untuk peraduan ni. Harap dapat membantu.


Selamat mencuba semua!

Assalamualaikum.

Monday, 8 August 2016

Pokemon Go Untuk Rakyat Malaysia

Assalamualaikum.

Akhirnya permainan Pokemon Go dah masuk Malaysia. Kitorang rasa ramai yang tertunggu bila la nak masuk Malaysia. Secara rasminya Pokemon go ni masuk Malaysia sabtu lepas (6 Ogos 2016). Berjoget sakan la peminat Pokemon ni.


Nampaknya babah didil tak terkecuali terjebak nak main Pokemon Go ni. Hehehe! Nak main game ni mudah je, korang kena berjalan untuk tangkap pelbagai Pokemon yang berada di persekitaran korang. Sambil memburu tu sambil bersenam la kan. Pastu ada juga gym untuk bersaing dengan pasukan lain dan macam-macam lagi. Korang kena la explore sikit ya. 

Pokemon Go ni trending dekat twitter masa sabtu lepas. Sampai ada yang dah buat video macam mana nak main game ni. Some of video yang korang boleh tengok dan layan adalah dari youtube NerdGamingMalaysia. Jom kita layan.


Amacam? Cool kan? Tapi contoh video ni tak elok ok, jangan tiru. Nak main boleh tapi jangan sampai membahayakan diri korang. Cuma jangan terlalu taksus sampai jadi benda tak elok pula nanti. Ok?

Kalau korang belum download game ni, sila download. Just for fun dan habiskan masa lapang korang dengan main Pokemon Go ni. Tak salah nak main tapi jangan sampai leka dah la. Kerja dan tanggungjawab pada keluarga jangan lupa ya!

Assalamualaikum.

#GiantBabyMY Snap & Win

Assalamualaikum.

Kepada yang dah kahwin dan ada bayi yang comel tu, apa kata join peraduan #GiantBabyMY Snap & Win. Mana tau rezeki korang nak menang hadiah. Tak cuba mana nak tau kan.


Macam mana nak join? Tak susah pun. Tersangat la mudah. Ikut langkah-langkah ini:

1. Upload gambar baby korang yang comel tu kat Instagram
2. Bagi caption yang menarik mengapa baby korang sangat special
3. Jangan lupa letak hashtag #GiantBabyMy #GiantMY
4. Akaun Instagram jangan private, make sure public ya
5. Peraduan tamat 14 Ogos 2016

Haaa, senang je kan nak sertai. 2 pemenang bertuah akan memenangi voucher barangan keperluan bayi dari Giant berjumlah RM200. Best kan! Apa tunggu lagi. Pergi snap gambar baby korang dan sertai ok! Kitorang pun dah join. Harap menang la. Huhuhu.

Selamat mencuba korang!

Assalamualaikum.

Friday, 5 August 2016

Vlog Mengandung : Minggu ke 21

Assalamualaikum.

Baru rajin nak buat vlog untuk pregnancy ke 2 mrsaidil. More video coming soon (InsyaAllah) untuk setiap kali check up. Doakan mraidil rajin nak rakam dan edit ya! Hahaha. Kitorang akan cuba update macam pregnancy pertama dulu. This time lain sikit sebab mrsaidil mengandung sorang baby je.

This check up just buat detail scan untuk tengok baby ok ke tak. Maksudnya tengok fizikal baby secara keseluruhannya. Cukup sifat ke tak atau ada yang tak ok kat baby tu. Alhamdulillah semuanya ok. Syukur!


Untuk scan kali ni pun kitorang dah tau jantina baby. YEAYYY! Korang rasa baby lelaki atau perempuan. Cuba teka! Hehehe. Cepat teka dan bagi jawapan korang dekat ruang komen bawah ni. Mana tau jawapan korang betul, kitorang nak bagi hadiah misteri tau. Jangan lupa teka dan tinggalkan komen ya!

Cerita banyak tak guna, jom kita layan sedikit footage masa kitorang buat detail scan. Kali ni Fayyad dan Rayyan tak follow. Tinggal rumah duduk dengan nenek. Huuhuhu! Selamat menonton!


Dah tengok jangan lupa share, like dan subscribe. Yeayyy!

Assalamualaikum.

Monday, 1 August 2016

Top 5 RT Paling Banyak Dari Twitter Mrandmrsaidil (Jun 2016)

Assalamualaikum.

Ni monthly report untuk RT dan like paling banyak dekat twitter kitorang. Patutnya entry ni last month tapi tak sempat nak update. Hahaha! Jom la tengok top 5 RT dan like paling banyak untuk bulan Jun 2016 dari twitter mrandmrsaidil!

Nombor 1: 1.2k RT, 345 like

Nombor 2: 879 RT, 265 like

Nombor 3: 556 RT, 205 like

Nombor 4: 135 RT, 69 like

Nombor 5: 121 RT, 50 like

Haaa, macam mana tweet kitorang. Kena tak dengan kehidupan seharian korang. Seperti biasa jangan lupa follow twitter kitorang untuk lebih lanjut. Tweet hambar akan sentiasa menemani hari anda. Follow sekarang!

Assalamualaikum.