Thursday, 14 July 2016

Movie Review : Ghostbusters

Assalamualaikum.

Seperti biasa kalau dapat tiket premiere movie baru, kitorang akan buat review. Movie review kali ni untuk filem Ghostbuster. Apa yang best ya dengan cerita ni? Jom baca ulasan dari kitorang!


Ok kitorang rasa semua tau filem ni pasal apa. Filem ni mengisahkan pasukan penangkap hantu. Filem ni macam lain dari cerita asal Ghostbusters di mana kalau ikut cerita asal pasukan penangkap hantu ni lelaki. Tapi untuk filem Ghostbusters ni pasukan penangkap hantu dia semua perempuan. Dalam filem ni menceritkan macam mana pasukan Ghostbuster terbentuk walaupun ada yang tak suka dan percaya dengan kewujudan hantu ni.Cerita jadi best bila mulanya hantu mula tonjolkan diri dekat bandar New York. Lepas tu apa jadi?

Haaa, korang kena la tengok sendiri. Menghiburkan sebab penangkap hantu tu perempuan yang kelakar. Kitorang bagi 3 bintang. Yeayyy! Kalau yang takut hantu pun akan jadi tak takut hantu sebab hantu dia macam terlalu urban. Hehehe!

Ok, itu saja movie review untuk kali ni. Janghan lupa pergi panggung ok!

Assalamualaikum.

No comments:

Post a comment