Friday, 8 April 2016

Movie Review : The Jungle Book

Assalamualaikum.

Kali ni kitorang nak review movie The Jungle Book pula. Seperti biasa, bila dah dapat tiket premiere ni rajin la sikit nak update review ni. Hahaha! Apa yang best dekat filem ni? Filem ni cerita pasal apa?


Kitorang tak tau cerita ni pasal tarzan masa kecil ke apa, tapi kisahnya lebih kurang macam tu la kot. Secara ringkas filem The Jungle Book mengisahkan seorang budak kecil bernama Mowgli yang hidup didalam hutan dan telah dibesarkan oleh puak serigala. Kiranya Mowgli tak membesar dengan manusia la. Kehiduapan Mowgli pun dipengaruhi oleh puak serigala. Tapi sebab ada harimau yang anggap dirinya paling kuat dan berkuasa dalam hutan tu nak Mowgli mati sebab takut bila besar nanti Mowgli akan musnahkan hidupan semua binatang yang ada kat dalam hutan tu. Dari situ bermula la kisah macam mana Mowgli terpaksa meninggalkan hutan demi keselamatan puak serigala. 

Nak tahu cerita lanjut korang kena la tengok sendiri sebab filem ni best ada aksi binatang bergaduh dan aksi Mowgli kalahkan harimau. Ye la, dia kan manusia tapi mampu nak kalahkan harimau. Hahaha! Nilai kekeluargaan ada diterapkan dalam filem ni. Tu yang best! Dengan semua karektor binantang yang awesome saling membantu antara satu sama lain. Kalau nak tengok filem yang tak berat dan senang nak faham tengok la filem ni. Kitorang wajibkan korang tengok filem ni. Confirm tak rugi. Kalau tak caya meh tengok trailer filem The Jungle Book ni.


Kalau korang berkesempatan nak tengok, pergi la tengok ok. Lagi best bawa anak-anak atau budak-budak kecil. Mesti diorang suka. Overall filem ni best dan layan. Kitorang bagi 4 bintang. Yeayyy! Korang jangan lupa tengok ok. Maaf la kalau movie review kali ni macam merepek sikit. Hahaha!

Selamat menonton!

Assalamualaikum.

No comments:

Post a comment