Friday, 1 April 2016

5 Sebab Malaysia Airlines Best

Assalamualaikum.

Sebagai pengguna yang tak selalu travel menggunakan kapal terbang, kitorang ada la sedikit pengalaman yang nak dikongsikan bila korang travel menggunakan kapal terbang. Pemilihan nak naik kapal terbang apa mempengaruhi beberapa faktor. Termasuklah kos, keselesaan dan maklum balas orang ramai yang pernah naik kapal terbang tersebut. Kitorang pernah naik MAS, jadi kali ni kitorang nak kongsi 5 sebab kenapa Malaysia Airlines best!


1. Harga tiket mampu milik - Siapa kata harga tiket Malaysia Airlines mahal? Bukan semua tiket harga mahal ok. Korang kena pandai cari dan beli tiket atas talian dengan masa yang betul. Kadang-kadang korang dapat harga tiket jauh lebih murah berbanding syarikat penerbangan yang lain. Yang penting kena rajin usha harga tiket tu dan rancang perjalanan korang untuk cari harga tiket yang murah. Ok?


2. Kaunter Check in yang selesa dan layanan mesra dari cabin krew - Ramai yang cakap "Cabin crew Malaysia Airlines ni dah la tua, tak cantik. Patut kena cari dan ganti yang muda-muda baru sedap mata memandang". Bagi kitorang tak kisah la tua atau muda, janji layanan yang diberikan pada pelanggan dilaksanakan dengan baik dan sempurna itu dah cukup. Tak perlu yang muda dan cantik tapi kerja ala kadar je. Jika korang nak rasai apa yang kitorang cakap ni, cuba la naik Malaysia Airlines. Semuanya bagus, boleh buat kerja dan faham kerja mereka. 


3. Tempat duduk dalam kapal terbang yang selesa - Walaupun korang duduk dekat economy seat, korang boleh rasa sendiri kerusi yang korang duduk tu tak de la terlalu sempit atau kecil. Just nice la orang cakap. Berbaloi dengan harga tiket yang korang bayar. Bagi kitorang ianya selesa dan sesuai untuk semua orang (kalau yang gemuk tu maybe sedikit tak selesa kot, hehehe).


4. Makanan dalam kapal terbang yang sedap - Ok, kalau bab makanan ni kitorang tak boleh tipu sebab makanan dalam kapal terbang tu memang sedap. But depends juga menu yang diorang sediakan. Setakat ni memang tak mengecewakan. 


5. Ada Golden Lounge - Bagi yang naik business class, Malaysia Airlines ada menyediakan tempat menunggu yang lebih selesa. Kalau korang yang naik economy class boleh je nak masuk tapi kena extra charge la. Golden Lounge tu memang best sebab ada makanan. Sementara korang tunggu nak naik kapal terbang, boleh la korang melantak puas-puas. Hehehe

Ok, ini adalah 5 sebab kenapa Malaysia Airlines best bagi pendapat kitorang. Mungkin ada benda lain yang lagi best. Apa yang kitorang cakap ni berdasarkan pengalaman kitorang sendiri. Kalau korang nak rasa sendiri kena la cuba naik kapal terbang Malaysia Airlines ok. Pastu kongsi dengan kitorang apa yang best berdasarkan pengalaman korang sendiri.

Diharap dengan perkongsian pendapat ni dapat la membantu korang semua bila nak beli tiket kapal terbang. Jangan risau ni bukan entry blog berbayar. Kitorang tulis ikhlas berdasarkan pengalaman kitorang sendiri. Apa yang mampu kitorang kongsi, apa salahnya kita gunakan bersama. Jangan difikirkan sangat dengan isu yang dah melanda Malaysia Airlines. Patutnya kita perlu berbangga dengan syarikat penerbangan negara kita sendiri. Harus beri sokongan. Ok!

Sekian saja.

Assalamualaikum.

No comments:

Post a comment