Wednesday, 24 February 2016

Top 5 RT Paling Banyak Dari Twitter Mrandmrsaidil (Januari 2016)

Assalamualaikum.

Siapa ada akaun Twitter? Kalau korang ada akaun Twitter boleh la follow kitorang ok. Cari je tweethandle mrandmrsaidil. Mesti jumpa, pastu follow ok. InsyaAllah kitorang akan follow balik. Kitorang boleh dikatakan aktif dekat twitter. Kira setiap hari akan update something kat twitter. Jangan segan silu ok tag kitorang. Kalau bernasib baik kitorang balas. Hehehe.

Akuan Twitter mrandmrsaidil diselengara sepenuhnya oleh mraidil. Boleh dikatakan 95% mraidil yang tweet dan reply tweet korang. Lagi 5% mrsaidil jadi pemerhati dan kadang-kadang je dia kan reply. Hahaha! Sebenarnya dalam plan kitorang nak buat video cakap pasal top 5 RT paling banyak ni, tapi macam tak sempat. Kalau sempat nanti kitorang buat ok.

Jom kita tengok tweet apa yang mendapat RT paling banyak sepanjang bulan Januari 2016 dari akaun twitter mrandmrsaidil!

Nombor 1 : 548 RT, 238 Likes

Nombor 2 : 354 RT, 119 Likes

Nombor 3 : 105 RT, 67 Likes

Nombor 4 : 100 RT, 38 Likes

Nombor 5 : 82 RT, 50 Likes

Kitorang rasa jumlah RT mungkin ada perubahan dari masa ke masa sebab kadang-kadang tweet lama ni ada orang lain RT dan like lagi. Tapi semua tweet mostly something random yang kitorang fikir dalam otak.

Sebenarnya lagi banyak RT lagi happy kitorang rasa. Jadi next time RT dan like la banyak-banyak ok. Korang doa la kitorang rajin nak buat video cakap pasal top 5 RT paling banyak dari twitter kitorang ni ok. Ada video lagi cool kan? Eh.

Ok lah, itu saja untuk entry kali ni. Jangan lupa follow kitorang dekat Twitter ok.

Assalamualaikum.

Wednesday, 10 February 2016

Koleksi Iklan Raya Cina 2016

Assalamualaikum.

Ni kitorang nak kongsikan iklan raya cina 2016 yang best ikut pemerhatian kitorang. Mostly semua best. Taip-tiap tahun ada je kelainan yang cuba disampaikan. Tak jual barang, tapi message yang nak disampaikan melalui iklan tu sendiri. Jom kita tengok senari iklan raya cina 2016!

BSN : Pengacau Raya Cina

Petronas : Rubber Boy

MAB - #kalendarbudu


 ECO World

CIMB : Chinese New Year with Octo

IKEA

AXA : What Do Kids Love About CNY

Rasanya ada lagi iklan raya cina yang lain, mungkin korang boleh search sendiri kat youtube. Hehe, kitorang share mana yang kitorang jumpa je. Jadi iklan mana yang menjadi pilihan hati korang? Meh share dengan kitorang ok. 

Apa-apa pun kitorang nak ucapkan selamat tahun baru cina buat seluruh rakyat Malaysia. Gong xi fa cai!

Assalamualaikum.

Tuesday, 2 February 2016

#thekhaleeshsturn1

Assalamualaikum.

Hari ni 2.2.2016 genaplah usia Muhammad Khaleesh Fayyad dan Muhammad Khaleesh Rayyan 1 tahun. Yeayyy! Pejam celik sekejap je dah 1 tahun. Satu perjalanan yang sangat mengembirakan bagi kitorang. Dapat tengok anak membesar depan mata. Satu anugerah yang tak boleh diungkapkan dengan kata-kata. Alhamdulillah syukur!

Sempena menyambut hari lahir labu labu yang pertama ni, kitorang buat celebration sendiri kat rumah. Ala ala syok sendiri je. Walaupun diorang tak faham lagi, kitorang yang excited lebih. Hahaha! Even tak ada proper kek, kitorang celebrate la ala kadar je sebab berempat je. Siapa la nak makan kalau beli kek besar besar. Yeayyy!

Proper celebration aka birthday party akan kitorang buat pada 6.2.2016 dengan jemputan tertutup saja. Sementara nak tunggu birthday party thekhaleeshs ni apa kata korang layan je la dulu video yang sempat kitorang rakam buat kenangan. Hehehe!




Apa-apa pun babah dan mommy doakan khaleeshs terus sihat membesar bagaikan juara. Stay cute always dan tak merangam sangat. Hehehe! Be a good boy to babah and mommy. Nanti babah and mommy belikan hadiah ok. Yeayyy! Kalau korang nak wish birthday khaleeshs boleh la wish dengan hashtag #thekhaleeshsturn1 ok. InsyaAllah kitorang akan reply. Itu saja untuk kali ni.

Assalamualaikum.