Wednesday, 11 November 2015

Top 20 Artis Malaysia Paling Ramai Pengikut di Instagram

Assalamualaikum.

Zaman sekarang ni, kalau korang tak ada buka akaun sosial media. Mungkin korang akan kena gelak sebab rata-rata manusia didunia ni mempunyai akaun di laman sosial. Tak kisah la di Facebook, Twitter, Instagram atau mana-mana aplikasi laman sosial. Janji ada. Mungkin hanya yang dah berumur macam mak ayah kita yang tak buka akaun sosial media ni.

Seiring dengan peredaran masa sekarang ni, lagi ramai pengikut kita dilaman sosial makin berpengaruh la kita. Kiranya kita dikenali ramai. Tak gitu? Jadi kali ni kitorang nak kongsi top 20 artis malaysia yang mempunyai pengikut paling ramai di Instagram. Semuanya melebihi 1 juta pengikut. Nak tau siapa ada lebih 1 juta pengikut tu? Ni dia top 20 yang kitorang dah usha setakat ni (latest update November 2015):

1. Nora Danish / 2.5 juta

2. Emma Maembong / 2.4 juta

3. Scha Alyahya / 2.1 juta

4. Zizan Razak / 2.1 juta

5. Dato' Siti Nurhaliza / 2 juta

6. Lisa Surihani / 2 juta

7. Elfira Loy / 1.9 juta

8. Hanis Zalikha / 1.8 juta

9. Awal Ashaari / 1.6 juta

10. Yana Samsudin / 1.6 juta

11. Fazura / 1.5 juta

12. Nelydia Senrose / 1.5 juta

13. Rozita Che Wan / 1.4 juta

14. Shila Amzah / 1.2 juta

15. Fasha Sandha / 1.2 juta

16. Jozlynn Hanania / 1.2 juta

17. Nabila Huda / 1.1 juta

18. Hairul Azreen / 1.1 juta

19. Aaron Aziz / 1.1 juta

20. Lara Alanaa - 1 juta

Top 5 semuanya melebihi 2 juta pengikut. WOW! Ramai kan? Semuanya artis yang popular. Makan hati sebab ramai sangat pengikut. Yang paling terkejut, anak pelakon dan pengacara terkenal awal dan scha tersenarai dalam top 20 pengikut paling ramai di Instagram. Kecik kecik dah dikenali, belum masuk sekolah lagi tu. Hehehe

Antara top 20 ni, artis yang mana korang minat? Ada follow ke tidak? Hehehe. Kalau korang bermurah hati follow Instagram kitorang juga instagram.com/mrandmrsaidil. Mana tau tahun depan tersenarai dalam top 20 ni. Hahaha!

#berangan

Assalamualaikum.

No comments:

Post a comment