Tuesday, 6 October 2015

Ramalan Juara Akademi Fantasia 2015

Assalamualaikum.

Kalau cakap pasal Akademi Fantasia ni, kitorang pun tak de la ikut sangat perkembangan program realiti tv tu.  Just amek tau gitu-gitu je. Tengok konsert mingguan pun tak sangat. Just tengok ulangan kat website AF tu je. Atleast kitorang amek tau la juga.

Minggu ni akan ada konsert akhir Akademi Fantasia 2015. Seperti yang sedia maklum, seramai 4 peserta layak ke peringkat akhir iaitu Bila, Shahrul, Syamel dan Sufi. Korang rasa siapa yang akan menang?


Kalau tanya kitorang siapa yang akan menang? Ini adalah ramalan yang kitorang jangkakan. Juara akan jadi milik Syamel. Naib juara Bila. Tempat ketiga sufi dan keempat Shahrul. Kitorang buat ramalan ikut kemampuan vokal yang ada pada setiap peserta. 

Tapi semua tu mungkin akan berubah sebab juara akan dipilih mengikut pilihan pengundi. Siapa dapat undian paling tinggi dialah pemenangnya. Dalam mana-mana rangacan realiti tv ni, sebenarnya tak realti mana pun sebab station tv ada ada strategi tersendiri untuk raih rating dan menaikkan program yang diorang buat. 

Keputusan terletak ditangan penggundi. Ahli keluarga dan peminat yang buat strategi dan usaha lebih sikit dia la pemenangnya. Itulah realti sebenar. Kan? Apa-apa pun, kitorang nak wish good luck pada semua peserta. Menang kalah adat pertandingan. Dah masuk pusingan akhir pun dah dikira pemenang. 

Sama-sama kita nantikan persembahan akhir konsert Akademi Fantasi 2015. Siapa pula pilihan juara korang?

Assalamualaikum.

4 comments: