Wednesday, 7 October 2015

Cara-cara Nak Buat Coconut Shake Yeayyy

Assalamualaikum.

Kali ni kitorang nak share dengan korang macam mana nak buat coconut shake yeayyy. Kenapa coconut shake eh? Sebab kitorang memang suka minum coconut shake ni. Hahaha! Semua orang pun suka kan minum coconut shake ni? Siapa tak suka tu dah hilang satu nikmat dunia. LOL.


Nak buat coconut shake yeayyy ni senang je. Korang hanya perlukan ais, air kelapa/isi kelapa, air gula dan aiskrim vanila. Sangat simple dan mudah kan nak dapat bahan-bahan ni? Bila dah ada bahan-bahan ni, masukkan semua dalam blander dan kisar sampai ais tu hancur. Dah siap! Senang kan?

Kalau korang tak tau atau tak faham juga macam mana nak buat coconut shake yeayyy ni, korang tenhgok je la video yang kitorang dah buat ni:


Nak tau sedap ke tak coconut shake yeayyy korang tu, kena la pandai-pandai budget sukatan bahan-bahan tu ikut citarasa sendiri. Ok? Benda senang nak buat. Sesekali tu cuba rajinkan diri untuk buat. Mana tau korang buat sedap sangat. Boleh bukak business. Kan? 

Ok lah, itu saja entry untuk kali ni. Selamat mencuba!

Assalamualaikum.

No comments:

Post a comment