Monday, 14 September 2015

Filem Pendek - Bukan Hal Aku

Assalamualaikum.

Nak tengok filem pendek yang mraidil buat? Hehehe. Filem pendek ni mraidil buat untuk join short film contest. Mraidil buat skrip dan direct tau filem pendek ni. Apa yang lagi best mraidil pun berlakon sekali. HAHAHA! Kalau nak tengok bakat mraidil berlakon kena la tonton sendiri filem pendek tu.

Filem pendek berkisah tentang HIV stigma dan diskriminasi. Pandangan dan pemahaman dari sudut anak muda zaman sekarang yang tak endah dan tak nak tau basic knowledge. Cerita yang simple dan ada sedikit kesedaran dalam diri. Lebih kurang macam tu la filem pendek tu. Nak bagi cerita banyak pun nanti korang tak faham. Baik korang tengok sendiri video tu. Hehehe

Kalau nak tengok boleh klik link BUKAN HAL AKU ni. Lepas tengok tu minta jasa baik korang semua untuk LIKE ok! Hehehe. Jangan lupa like ok. Semoga tuhan dapat membalas jasa baik kalian semua (siapa yang like la) Hehehe.


Apa yang menarik pasal filem pendek ni? Apa yang boleh kitorang cakap filem pendek ni menampilkan geng-geng youtuber malaysia macam ashraff mokhtar dan mizzblurrity. Yang specialnya ada cameo faizdickie. Kalau korang peminat faizdickie korang kena tengok filem pendek ni.

Itu saja untuk entry kali ni. LIKE banyak-banyak ok. Hehe

Assalamualaikum.

No comments:

Post a comment