Monday, 27 July 2015

Siapa aidilbanting?

Assalamualaikum.

Rasanya ramai yang dah tau mraidil seorang yang suka main papan selaju (skateboard). Rasanya dah 13 tahun mraidil berkecimpung dengan sukan skateboard ni. Tapi since dia kerja dan dah kahwin ni, dia jarang skate. Dah masuk usia senja katanya. Tapi kadang-kadang, mraidil skate juga untuk lepaskan gian. Kesian dia, hehehe.

Berbalik pada cerita, siapa "aidilbanting" ni sebenarnya? Hahaha. Acah-acah je kan. Aidilbanting tu mraidil lah. Aidilbanting tu nama gelaran mraidil dalam sukan skateboard. Mungkin kalau budak-budak skate kenal mraidil melalui nama tu. Aidilbanting bukan la power sangat main skateboard. Just biasa-biasa je. Masih ditahap amatur dan jadikan sukan skateboard ni as hobi masa lapang. Bersukan sambil keluarkan peluh. Masa muda-muda ada la juga keluar majalah dan surat khabar. Tapi story poyo-poyo je. Hehehe.

Interview Akhbar Metro

Interview Revolution Magazine

Interview Online Magazine 


Boleh tahan juga mraidil ni main skateboard kan. Cewah! Kesian dia dah jarang skate sebab kerja dan ada tanggungjawab pada isteri dan anak-anak. Tapi tak pe, kalau ada masa lapang mesti mraidil akan main skate. Patutlah mraidil kurus. Tips dia main skate rupanya! Hahaha. Mrsaidil maik suka apa pula eh? Nanti kitorang cerita lain pula.

Assalamualaikum.

No comments:

Post a Comment