Monday, 29 June 2015

Cara-cara anyam ketupat #ProjekAnyamKetupat

Assalamualaikum.

Seperti yang dijanjikan, kitorang buat video cara-cara nak anyam ketupat. Ini adalah cara kitorang buat, mungkin korang ada cara lain. Tak kisah la cara macam mana korang anyam, janji hasil akhirnya bentuk ketupat. Yeayyy!

Kitorang cuma ajar yang asas sahaja. Yang lain mungkin korang boleh explore sendiri atau tanya pada sesiapa yang lebih hebat macam mak atau nenek kita. Ketupat yang kitorang ajar buat ni adalah ketupat satay. Sebenarnya ada banyak jenis ketupat ok (bentuk). Jom belajar anyam ketupat! Tengok je video ni:


Macam mana? Susah ke senang? Kalau  rasa susah, kena la usaha cuba banyak kali sampai boleh. Usahakan tangga kejayaan. Tak ada benda yang mudah kan. Kitorang yakin korang boleh anyam kalau korang belajar perlahan-lahan. Yeayyy!


Mari kita kekalkan tradisi anyam ketupat ni. Jangan lupa untuk join giveaway #ProjekAnyam ketupat. Kat atas ni kitorang dah bagi step mudah macam mana nak join giveaway tu. Harap ada yang sudi join. Good luck semua!

Itu saja untuk video kali ni.

Assalamualaikum.

No comments:

Post a comment