Thursday, 14 May 2015

Makan durian SS2 PJ

Assalamualaikum.

Rasanya semua orang memang suka makan durian kan. Kalau siapa yang tak makan tu memang dah hilang 1 nikmat dunia. Mraidil memang penggemar dan peminat buat durian. Dari awal bulan dah hint kat twitter dia cakap nak durian. Mana nak cari durian kalau tengah belum musimnya?

Haaa, tempat makan durian paling famous dekat Petaling Jaya iaitu dekat SS2. Kat situ ada 4 5 buah gerai yang menjual durian. Selalunya ada buffet makan durian. Seorang RM15 boleh la makan sampai muntah. Tapi sebab sekarang bukan musimnya, ada la juga durian tapi tak banyak pilihan durian.

Korang boleh pilih gerai mana yang korang nak pergi. Kat situ banyak jenis dan gred durian. Antara jenis durian yang ada seperti raja kunyit, tawa, D24, D88, udang merah dan lain-lain. Lain durian lain harga per kilogram.

Cerita banyak pun tak guna, jom layan video kitorang makan durian bersama adam roslan. Boleh pergi jauh ke tidak. HAHA!


Makan sekali tak puas, kena makan banyak kali. HAHA! Tapi poket kena sekepuk duit la masa nak bayar. Kitorang makan 3 biji durian. 3 biji durian kecil je pun dah 2.5 kilogram dan minum air kelapa. Jumlah keseluruahan durian dan air kelapa RM85. Harga boleh tahan, berbaloi dengan rasa durian yang sedap. Kitorang berpuas hati. TERBAIK!

Kalau korang mengidam boleh la pergi makan durian kat SS2 ni, waze saja confirm sampai. Kalau sesat juga, korang google je la eh. Selamat mencuba!

Assalamualaikum.

3 comments: